måndag 10 oktober 2011

Nu redan?

Min menscykel verkar inte vara riktigt som den ska. Vaknade med världens mensvärk igår morse och redan idag dök den upp med buller och bång. På dag 21! En hel vecka tidigare än förväntat. Jag gissar att det har något att göra med att mensen blev så försenad pga progesteronet förra gången och om jag tittar tillbaka så ligger jag i fas med mensen jag hade för 2 månader sedan. Det var förra som kom en vecka sent. Jag vet inte om det ens är möjligt att tänka så men jag gör det i alla fall. :) Någon annan som varit med om samma sak?

Det positiva med att den är här är ju att det nu bara är en månad kvar till vi kör igång igen. Det känns återigen helt rätt att stå över denna månad - för att börja sätta en spruta i magen redan imorgon hade känts alldeles för jobbigt.

Nu vilar vi lite och laddar och peppar inför november istället! :) Jag har också ringt "min" akupunktör som håller på med kinesisk medicin. Jag hoppas att hon kan få min kropp lite mer i balans och lugna ner mig lite. Jag har känt mig stressad den senaste månaden och har haft envisa sprickor i mungiporna som vägrat ge med sig. Jag käkar B-vitamin för fulla muggar och det har börjat bli lite bättre men det är nog ingen nackdel att även köra lite akupunktur. Den här gången går vi all in!

6 kommentarer:

  1. Jag kör ju också akupunktur nu, och jag hoppas innerligt att det är fullständigt värt alla pengar och den smärta som de där nålarna ger. För de gör ju ont, och inte blir jag särledes avslappnad heller som jag hört att andra blir. Blir du? Kram Kix

    SvaraRadera
  2. Kroppen gör verkligen som den vill ibland ;)

    SvaraRadera
  3. Kix: nja, de första gångerna var jag nog mest bara spänd men efter ett par gånger tyckte jag att det gick mycket bättre. Jag har tom nästan somnat ibland så avslappnad för stunden har jag varit iaf. Sen om jag blivit mer avslappnad i övrigt vet jag inte... Jag hoppas iaf att det hjälper på något sätt. Om inte annat så hjälper det psykologiskt att veta att jag gör allt jag kan. kram!

    Tea: ja, det är inte alltid man förstår sig på kroppen :) såg att du också har tänkt på programledarens ton i Barn utan pris. Skönt att veta att det inte bara är jag som tycker att hon är lite konstig ibland ;) kram

    SvaraRadera
  4. När jag kom in i IVF karusellen pajjade hela min cykel. Från att ha gått som en klocka, i alla år, krachade allt. Mensen hoppade hit och dit, uteblev i månader och blir enorma störtfloder istället för min "vanliga" = 3 dagar med några droppar-mens.

    Akupungtur fungerar inte på mig. Men en bra inredningstidning får mig avslappnad! Gör bara lite ont i plånboken :-)

    Kram NInna

    SvaraRadera
  5. Ja, kroppen lever verkligen rövare efter en IVF. Inte så konstigt, men nog så jobbigt.

    Vad skönt att mensen kom så tidigt. Min lär väl komma i januari:-)

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Tack så mycket för din kommentar, det värmer! :)
    Skönt att höra att det inte är bara jag som känner så här!
    Känner mig riktigt fjantig att dessa tankar och känslor kom nu idag när det inte har känts något alls innan.. Men är kanske vanligt?!

    Kram

    SvaraRadera