torsdag 15 mars 2012

Sammandragningar

I tisdags kväll blev mig mage plötsligt helt stenhård när jag skulle sova och jag insåg att jag nog haft min första sammandragning. Åtminstone den första jag känt av. Sedan fortsatte det igår med sammandragningar både på kvällen och i natt. Imorse hade jag åtminstone två stycken innan jag ens kommit upp ur sängen. Nu under dagen när jag inte ligger ner är det svårare att känna, men det känns spänt i livmodern av och till.

Fy så dåligt jag sov inatt på grund av all oro. Jag ringde barnmorskemottagningen det första jag gjorde imorse i alla fall och fick prata med en BM som lugnade mig lite. Sammandragningarna gör inte ont (förutom att det sticker till lite precis när de kommer), de börjar långt ner i magen från blygdbenet, de är inte regelbundna och jag blöder ingenting. Det är troligen ingen fara alls utan helt normalt, men jag ska i alla fall in imorgon och lämna urinprov för att se om det beror på en urinvägsinfektion. Det är nästan så att jag har träningsvärk i magen idag... Nån annan som har liknande erfarenheter utan att det var nån större fara?

Efter ultraljudet i måndags har jag börjat se på pyret i min mage på ett helt annat sätt. Allt är så mycket verkligare och det blev helt plötsligt väldigt tydligt vem det är jag är så rädd om. Att det finns ett litet litet barn där inne som jag vill skydda till varje pris.

3 kommentarer:

 1. Jag har också haft sammandragningar då och då sen lång tid tillbaka. Inte spec. offta mest när jag ligger och sover eller slappnar av i soffan.

  kram kram!

  SvaraRadera
 2. Jag har haft sammandragningar sedan vecka 15. Verkar vara väldigt vanligt och så länge det inte gör ont (känner precis som du) är det ingen fara. Träning inför förlossningen bara :)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag har också haft sammandragningar några veckor bakåt nu. Kommer ibland flera gånger per dag och kan till och med ha dagar då det inte ens dyker upp en. Sen hade jag en ond sammandragning för någon vecka sen som jag åkte in och kollade, men allt var bara bra med Liten och det är ju huvudsaken. :)
  Just träningsvärken känner jag igen, men jag blir mer till det ömma vissa gånger efter..
  Tror nog att så länge det inte gör ont eller något annat dyker upp är det nog ingen fara. :) Men du gör helt rätt i att ringa in och få bli kollad av din BM tycker jag. :)

  Kram

  SvaraRadera