onsdag 21 mars 2012

Halvvägs redan!

Tydligen ska vi räkna 5 aug som BF-datum ändå enligt barnmorskan och helt plötsligt har lite drygt halva graviditeten passerat! Bara andra halvan kvar då. :)

Urinprovet visade inte på någon uvi så det var inte förklaringen till alla sammandragningar. Jag pratade både med bm och spec-mvc och ingen av dem tyckte att jag behövde komma in och kolla upp det. Upp till 20 sammandragningar per dag sa de var normalt (men jag hade nog närmare 40 st i torsdags) men eftersom det kändes bättre i fredags så jag kände jag mig lite lugnare i alla fall.  I helgen försökte jag ta det så lugnt det bara gick och då kändes det inte lika ofta i magen. Måndag och tisdag blev intensiva jobbdagar och då kom sammandragningarna tillbaka som ett brev på posten. Nu idag känns det bättre igen så jag får helt enkelt inse att det nog kommer att vara så här framöver. Jag ska i alla fall lyssna lite mer på kroppen och vila när den säger åt mig att göra det har jag tänkt.

Annars är allt bara bra. Magen växer, bebisen sparkar på där inne och nu kan jag känna tydliga sparkar varje dag. Mannen har också fått sig några slag på handen när han lagt sin hand på min mage. Igår när jag satt på flyget hem och tittade ut över molnen blev jag så där fånigt blödig. Jag satt med handen över magen och kände små buffar och blev helt plötsligt så otroligt fylld av lyckokänslor. Jag är så otroligt tacksam över att vi får vara med om en graviditet och nu väntar vår barn. Jag kan börja gråta bara vid tanken på att vi i sommar ska få träffa vår lilla plutt som vi väntat på så länge...

2 kommentarer:

 1. Woho härligt, här kommer ett försenat grattis till halvtid! Vad fort det går :D
  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack! Ja, tiden rusar verkligen fram, inte mig emot ;) Kram!

   Radera