måndag 2 mars 2015

Testdag - GRAVID!

Egentligen skrev jag det här inlägget igår men jag kände av någon fånig anledning att jag behövde vänta till idag, vår egenliga testdag, med att publicera det.

Som rubriken lyder, jag är alltså äntligen gravid! :)

Jag kunde precis som vanligt inte hålla mig utan testade redan 5 dagar efter återföringen. Dvs dagen efter mitt ångestinlägg. Jag hade egentligen tänkt att hålla mig lite längre, men efter det där sammanbrottet kände jag att jag behövde få veta. Nu var det ju självklart otroligt svagt där i början, och jag har varit väldigt rädd att det skulle gå som vid alla de andra syskonförsöken och bara bli lite starkare, men den stora skillnaden den här gången har varit att det varken har kommit något rosa, brunt eller rött i trosorna. Ena dagen har jag haft mycket symptom för att dagen efter knappt känna något alls. Och så där håller det på fortfarande.

Det stora testet var på något sätt onsdagens test, för det motsvarade den dag som vi testade när jag var gravid med dottern, och det är det testet som alla andra syskonförsökstester jämförts mot. Den här gången var det lika starkt!

Jag tog ett till test igår och så här såg det ut: (dessutom taget på eftermiddagsurin 2 timmar efter att jag senast kissat)
Nu kan det väl inte bli så mycket starkare va? :)

Jag har tyvärr lite svårt att glädjas åt det här och jag är fortfarande väldigt orolig att det ska avstanna ännu en gång. Symptomen kommer och går och det gör att jag ibland tappar hoppet helt. Ultraljudet känns otroligt långt borta just nu... De symptom jag har är litelite ömma bröst (lite ådriga också men inte direkt större eller mer spända än vanligt), illamående i vågor, andfådd och molvärk lite nu och då. Min förkylning har tyvärr inte gett upp än utan jag har både hosta och snuva fortfarande. När jag hostar kan det hugga till ordentligt kring livmodern och jag hoppas att det inte är någon fara. Jag tycker att det är konstigt att jag inte har mer känningar mot livmodern än vad jag har, och det här gör mig så klart också orolig... Aja, det är inte så mycket jag kan göra utan det är bara att vänta och vänta som gäller nu.

Jag ska försöka att glädjas åt att allt är bra just nu. Det första stora delmålet med ett positivt test på testdagen är uppfyllt och idag går jag in i vecka 6! :)

9 kommentarer:

 1. GRATTIS!!! Vad roligt!! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! :) Ja det känns kul och nervöst... Nu är det bara att hålla tummarna för att det går hela vägen den här gången.

   Radera
  2. Det är klart det ska gå hela vägen! Nu är det ju din tur!!! <3

   Radera
 2. HURRAAAAA!! Har varit in och kollat på bloggen varje dag. Hade på känn att det gått vägen. Så underbart!!
  Fårstår precis hur svårt det är att glädjas fullt ut men det kommer! :-D
  Många grattiskramar! / Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ja det känns otroligt skönt att äntligen ha kommit så här långt! Vul blir om 3 veckor och tiden kommer att snigla sig fram... Det är nog först efter ett lyckat ultraljud som jag kan ta in det här. Hoppas att allt fortsätter utveckla sig som det ska nu, trots att jag tycker att jag har rätt lite symptom. Kram!

   Radera
 3. Åhh Grattis!! Vad roligt! :) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och kram tillbaks! Spännande att ni är igång snart igen också! :)

   Radera
 4. Här kommer ett sent GRATTIS!!! Så glad för er skull fina ni. Kramar!!

  SvaraRadera