onsdag 16 april 2014

Om en månad, nu då?

Bara några timmar efter mitt senaste inlägg dök mensen upp, och jag pratade med kliniken samma eftermiddag. Jag hade ju redan själv kommit fram till att det skulle bli väldigt tajt att hinna med behandlingen innan vår Spanienresa, så i samtalet konstaterade vi mest bara samma sak. Det känns skönt att inte behöva stressa fram behandlingen, och nu blir det en sista månad i frihet innan allt kör igång igen. Det känns, som jag skrev tidigare, faktiskt väldigt skönt att vänta en månad till nu, och jag ser en massa fördelar med det. Det främsta är att jag kan slappna av i Spanien, och inte behöva tänka på vad jag äter eller dricker där, och inte ta några mediciner heller. Ren semester helt enkelt. :) I mitten av maj tar vi nya tag och hoppas på tredje gången gillt!

6 kommentarer:

 1. Tack för din blogg!

  Känner så väl igen mig i dina tankar och känslor! Har själv inte fått bli mamma ännu men är nu på mitt/vårt första IVF-försök. Söker ju som en galning på nätet efter vilka symptom som är positiva och negativa och hela livet kretsar kring en enda sak - bli mamma! Vi blev gravida på egen hand två gånger under 2011. Första gången fick vi tidigt MA i vecka 11 och andra gången dog vår dotter i magen i vecka 20. Fredagen 13:e januari 2012 födde jag vår finaste lilla krabat i vecka 22. Livet rasade men vi gav inte upp. Vi tog en behövlig paus och passade på och gifte oss i juni 2012. Efter bröllopet började vi försöka igen och då gick det inte att bli gravid igen. Nu är det över två år sedan sista "missfallet" och i slutet av mars började vi vår första IVF, korta behandlingen.
  Vi kunde ha fått börja redan i början på mars men då hade vi en utlandsresa på två veckor inplanerad så det blev senarelagt en månad. Kan säga att det var den mest underbara semester jag har haft sen hela den här karusellen började snurra. Att bara få vara vi, slappa och ha det skönt och inte försöka bli gravid.
  Med detta i åtanke ser jag också en massa fördelar med er resa till Spanien. Njut och ladda batterierna och som sagt, nya tag efter det!

  Kram till er/ En 30-årig tjej som också går igenom IVF

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delar med dig, beklagar verkligen allt ni gått igenom! Hoppas att er första ivf-behandling gick vägen!

   Radera
 2. Skönt att ni har tagit ett beslut och att det känns bra. Tror det kommer att vara optimalt läge när ni kommer hem från en härlig semester :) Ha det så skönt! Kramar <3!

  SvaraRadera
 3. Hur går det för er?
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi väntar fortfarande.. mensen borde komma i mitten av nästa vecka så förhoppningsvis är vi igång i slutet av nästa vecka! :)

   Radera