onsdag 11 december 2013

Testdag = pestdag

Nä, tyvärr bjöd inte dagen på några roliga överraskningar. Precis som jag anat och redan känt på mig visade dagens test ett minus. Eller så här, det visade ett mycket, mycket svagt plus. Men jag hade nog inte sett det om jag inte vetat om att det funnits ett starkare streck där för några dagar sen. I torsdag och fredags kände jag av en aaaaning illamående och pirr i brösten, men det försvann framåt helgen.

Mensen/blödningen/missfallet har ännu inte startat på riktigt, men jag hoppas att det kommer igång inom några dagar. Jag slutade med progesteronet igår, och förut har blodet kommit några dagar efter att jag slutat med det. Det var faktiskt skönt att testet visade ett så tydligt negativt resultat ändå. Jag har nämligen under de här dagarna hunnit skrämma upp mig själv med att läsa om utomkvedshavandeskap, och jag hoppas att det är ett bra tecken att det knappt finns något hcg kvar i min kropp.

När blödningen har kommit igång ska jag höra av mig till kliniken igen för att planera in nästa frysförsök. Julstängningen kommer faktiskt ganska lägligt, för jag har varit inställd på att behöva vänta några månader, och efter ett missfall (väldigt tidigt iofs, men ändå) så tror jag det är bra att vänta någon månad. Ägglossningen kanske inte kommer igång på en gång heller, vad vet jag?

Och hur känner jag då? Jag har faktiskt inte gråtit något än. Jag har ju haft det halvt på känn genom hela behandlingen, och det där plusset som jag fick se några dagar var inget som jag riktigt trodde på. Men det är klart att det känns pissigt! Det hade ju verkligen varit en glad överraskning om det här första syskonförsöket hade lyckats. Jag tror och hoppas att vi en dag kommer att lyckas, och jag försöker bortse från det faktum att jag faktiskt känner mig lite stressad över tiden. Den har ju onekligen en förmåga att kunna rusa iväg väldigt snabbt mellan behandlingarna. Åh, jag hoppas verkligen att vi lyckas snart så att vår lillgumma inte hinner bli så stor innan lillasyster/lillebror kommer!

Nu gör jag nog ett litet uppehåll i mitt skrivande här igen, men återkommer så snart det är dags för nästa försök!

Ps. Vid nästa testdag planerar jag att få använda rubriken "Testdag = festdag!" Vad tror ni om det?! :)

8 kommentarer:

 1. Vad tråkigt vännen! Skönt att du är inställd på en break och att du verkar taggad inför nästa försök. Tror absolut att ni lyckas igen. Förhoppningsvis redan nästa gång.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bortom längtan12 december 2013 22:23

   Ja, himla trist, men jag har som sagt ändå varit inställd på att det skulle sluta så här... Hoppas bara blödningen kommer igång snart och att det inte blir nåt krångel med det. Kram!

   Radera
 2. Ånej vad tråkigt!! :( Skönt dock att du har så positiv inställning som du ändå har. Tror absolut att ni kommer att lyckas igen, jag tror till och med på nästa gång! Tror att den rubriken du skrivit skulle bli alldeles perfekt! :)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bortom längtan14 december 2013 16:31

   Tack för omtanken. Hoppas att det funkar nästa gång. :) Kram

   Radera
 3. Ledsen för er skull, nya tag efter nyår! Då jädrar!!!!! Klart ni ska ha en 2014 bebis ändå!!!❤️❤️❤️ Hur många har ni i frysen???? Hoppas ni får en fin och mysig jul ändå tillsammans med E och orkar ta nya tag när det nya året börjar.... Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bortom längtan14 december 2013 16:35

   Tack, ja efter nyår får det banne mig funka bättre! Vi har 3 st 2-dagars kvar i frysen. Blastisarna från E-omgången gick åt den här gången tyvärr.

   Vi ska se till att ha en ordentligt mysig jul i år! :) Kram tillbaka!

   Radera
 4. Jag tror min kommentar försvann.
  Hur som helst är jag ledsen att det inte gick vägen den här gången! Självklart kommer ni snart ha ett litet syskon i famnen! Många kramar!/Anna S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bortom längtan17 december 2013 21:39

   Tack, och kram tillbaka!

   Radera