onsdag 4 december 2013

Eller?

Som planerat tog jag ett test imorse. Jag ville inte slösa på de dyra testen från clearblue utan testade med ett från testlagret, och precis som förväntat syntes inget på testet. Jag la ifrån mig testet på badrumshyllan, kollade efter nån minut och det var så klart fortfarande inget där, och sen gick jag in till dotterns rum och busade lite med henne. När jag kom tillbaka till badrummet och skulle slänga testet såg jag däremot något - ett till streck på testet! Svagt, men ändå helt tydligt, rosa och lika brett som kontrollstrecket. Då hade det gått ganska precis 10 minuter och testet ska läsas av inom 5-10 min så nu vet jag inte alls vad jag ska tro! Jag hade ju inte kollat på testet på i alla fall 5 minuter så jag vet inte när det där strecket dök upp.

MEN. Jag känner fortfarande ingenting. Och då menar jag verkligen INGENTING. Jag har inte ens haft någon mensvärk de senaste dagarna, förutom en kort stund i morse och på idag eftermiddagen. Kroppen känns verkligen tom och progesteronresterna är fortfarande färgade. Efter en hel dags googlande blir jag inte direkt klokare. Det finns så många olika scenarion:

1. Spökstreck/falskt positivt (hittade dessutom en tråd på familjeliv om att många med samma tillverkningsdatum som mitt test visat falskt positivt)
2. Tidigt missfall/kemisk graviditet
3. Tidigt plus

Min gissning hela dagen har varit antingen alternativ 1 eller möjligtvis alternativ 2, men eftersom otåligheten själv verkar ha flyttat in hos mig tog jag ett test till efter middagen (testlagret igen, på ca 3h gammalt kiss). Samtidigt blötte jag ett test i kranvatten för att ha något neutralt att kunna jämföra med och se om det visade falskt positivt. Den här gången stannade jag kvar och satt och stirrade på testet. Och faktiskt, det testet jag kissade på fick ett svagt, men riktigt streck på sig efter ca 5 min. Det andra förblev blankt. Så nu vet jag inte alls vad jag ska tro längre. Jag är så himla rädd att jag blivit lurad och jag känner ingen glädje alls, jag är helt nollställd i mina känslor.

Dessutom fick vi testdag idag från kliniken (på ruvardag 9) och det känns väldigt tidigt. Vi hade först fått testdag den 10:e, men läkaren ändrade sig i sista stund. Jag fortsätter i alla fall med progesteronet och trombylen och testar med clearblue imorgon så får vi se vad som händer. Det här känns nästan onödigt spännande...

1 kommentar:

  1. Wow vilken vändning! Förstår att du inte vågar tro något men du vet ju aom sagt inte hur din kropp känns vid en graviditet utan en massa hormoner innan... Hoppas verkligen att det är sant och du är gravid! Vad tidigt med testdag på både 9 och 10, vi fick testdag på cd16!

    Hoppas <3
    Kramar!

    SvaraRadera