onsdag 13 juni 2012

v 33 (32+2) och 2 kilo kärlek

Igår var vi på tillväxtultraljudet och allt såg fint ut med lilla parveln. Den väger lite drygt 2 kg nu och låg så väldigt gulligt ihopkrupen där inne och putade med rumpan. Helt galet att lillbebisen nu väger över 2 kg! Det börjar närma sig...

Andra sätt det märks att det faktiskt närmar sig på är de fläckar jag får på alla tröjor för att magen är i vägen, toabesöken på natten och svårigheterna att vända sig i sängen, kroppsvärmen (varför ska man bli så otroligt varm?!), andfåddheten, stelheten och sist men inte minst sparkarna som numera når ända upp till revbenen. Det går också att känna små fötter och knän genom huden. Helt underbart!

I natt drömde jag för första gången om förlossningen också. Jag födde aldrig något barn i drömmen, men vi var inne på förlossningen och andades genom värkarna tillsammans och barnmorskan visade hur lustgasen fungerade. Stämningen i drömmen var på nåt sätt väldigt allvarlig, inte så att det var någon fara för bebisen, utan mer som att "det är nu det gäller, det nu vårt barn ska komma, det är på riktigt". Åh, jag längtar så mycket till slutet av sommaren!

Jag har ledigt torsdag och fredag denna vecka och sedan är det bara två veckor kvar att jobba innan min semester. Det känns helmysko att jag den här gången inte bara går hem på vanlig semester, utan att jag faktiskt ska vara borta från jobbet i över ett år. Det här kommer att bli en härlig sommar. :)

2 kommentarer:

  1. Va roligt att det närmar sig! Var bara lugn så blir förlossningen lättare. Jag håller tummarna för att det går jättebra för dig!

    SvaraRadera
  2. Bortom längtan19 juni 2012 20:27

    Ja, det går så snabbt nu på slutet! Tack för din tumhållning :)

    SvaraRadera