torsdag 29 maj 2014

3 blastocyster till frysen!

Jag fick ett mail från kliniken för ett par timmar sedan om att vi nu har 3 st blastocyster i frysen! Det betyder att av de 4 embryon som såg fina ut i måndags gick alla att använda, eller hur man nu ska se det. Det känns verkligen helt fantastiskt! Jag kan ju inte direkt säga att mina förhoppningar och förväntningar på detta ivf-försök sjönk nu. :)

onsdag 28 maj 2014

Nedräkningen har börjat

Eller uppräkningen kanske man ska säga? Ruvardag 2 idag och än så länge känns allt lugnt. Jag tar mina lutinus och diverse andra tabletter och annars väntar jag mest bara. Embryot är ju fortfarande i delningsstadiet och borde ha blivit en blastocyst nu om allt går som det ska där inne. Ingen chans att känna några symptom än alltså och det känns skönt. Det blir i början av nästa vecka som det seriösa analyserandet börjar.

Den här gången verkar jag inte fått några symptom av ovitrellen, och de ömma brösten har faktiskt nästan helt försvunnit. Det spänner lite kring livmodern av och till och jag har helst översta knappen i byxorna uppknäppt. Troligen mest bara en psykologisk grej bara för att veta att jag inte klämmer sönder den lille där inne. :)

Nu blir det långledigt och efter helgen är vi helt plötsligt på ruvardag 7! Jag känner mig fortfarande rätt lugn och har en förhoppning om att det ska fungera den här gången. Samtidigt så känns det som att det skulle vara "för lätt" om det funkade nu, på första färskbehandlingen alltså. Jag vet inte om det är missfallen senast som gör att jag har stora förhoppningar om ett positivt test. Hursomhelst är jag ändå lite inställd på att behöva starta om till hösten igen, och känner mig ändå rätt lugn över det. Det känns himla skönt att vi köpte ett 3-pack! På fredag eller i början av nästa vecka borde vi dessutom få besked om hur det gått för embryona som odlades vidare. Jag hoppas på någon till frysen i alla fall.

Jag återkommer på måndag med min symptomnoja! ;)

måndag 26 maj 2014

Äntligen på plats!

Nu ligger ett jättefint embryo äntligen på plats i min livmoder. Hurra! :) Av mina 8 ägg var 5 mogna och alla dom blev befruktade! Idag på dag 3 såg alla jättefina ut förutom en som saktat ner lite i delningen. Ett embryo till mig alltså, och resten ska odlas vidare i några dagar för att sedan frysas ner om de klarar sig så långt.

I kväll börjar jag med trombyl och så fortsätter jag med lutinus så klart. Testdag är 13/6, men när läkaren konstaterade att det är fredag den 13:e så sa hon att jag får testa den 12:e istället. ;) Det kändes så himla bra vid återföringen och jag såg precis när embryot sprutades in i livmodern. Som en liten stjärna ligger det där inne nu. Nu börjar de långa dagarna i väntan på eventuella symptom, men jag ska försöka hålla mig cool i en vecka i alla fall. Lättare sagt än gjort, jag vet... Det är inte för inte som man nog hellre kan kalla dom gruvardagar än ruvardagar.

En sak slog mig när jag var på väg till kliniken idag. Det här är vår sjätte återföring! Hur galet är inte det? 6 gånger har jag varit dit och fått 1 eller 2 embryon tillbakasatta. Dagens embryo är faktiskt nr 8 i ordningen. Jag känner mig i alla fall rätt så hoppfull den här gången och hoppas att vi inte behöver komma tillbaka till kliniken något mer nu.

Ikväll firar jag med smarrig mors dag-choklad och gos med dottern. :)

fredag 23 maj 2014

Nyskördad

8 ägg från 8 blåsor! Jag kan inte vara annat än supernöjd! :)

Allt gick bra, och precis som vid tidigare äggplock tycker jag att det jobbigaste är just när instrumenten sätts in. Själva bedövningen och plocket kändes inte mycket alls. Nu är jag lite svullen om magen, men har inte direkt ont utan känner mig mest bara öm.

I helgen skickar vi alla våra tankar, hopp och kärlek till de små liven på labbet och hoppas på ett återseende på måndag eftermiddag.

Trevlig helg! :)

tisdag 20 maj 2014

Äggplock på fredag

Dagens ultraljud gick bra och jag har nu ett gäng lite större blåsor på vänster sida. De största är 18 mm och de andra lite mindre. Höger äggstock verkar inte vilja vara med alls den här gången för där hade den enda lilla blåsan bara vuxit 2 mm sedan i fredags, men den hade i alla fall fått sällskap av en liten stackare till.

Äggplock blir på fredag förmiddag och sedan väntar en nervös helg. Jag glömde att fråga om när återföringen blir, men kliniken kör ju 2-dagarsodling som standard, och eftersom det är stängt på helgen räknar jag med återföring på måndag eftermiddag. Vi måste bara lösa det här med barnvakt för återföringen eftersom vi har en bit att resa till kliniken. I värsta fall åker jag ensam så får maken stanna hemma med dottern. (oj, jag planerar visst för återföringen innan jag ens vet om det blir någon - positivt tänkande för en gångs skull! :) )

Det känns så himla skönt att ha fått en äggplockstid inbokad och nu känner jag mig på banan igen! Jag känner mig inte särskilt orolig, men det lär väl komma ju närmare fredagen vi kommer... Jag kan bara ana hur nervös jag kommer att vara i helgen. Tur att helgen är rätt fullbokad med en massa roliga saker!

Nä, nu är det dags att ta de sista menopur- och orgalutransprutorna! Hurra! :)

måndag 19 maj 2014

Ständigt denna oro...

Det spänner och sticker, främst på vänster sida (över äggstocken gissar jag?) men även mitt över livmodern. Känner knappt något över höger äggstock. Ägglossningsflytningar igår men de är borta idag. Mensvärk lite nu och då. Gah, jag vet inte vad ska jag tro. Ser fram emot morgondagens ultraljud och hoppas att blåsorna har vuxit, men himla rädd att de ska ha vuxit för långsamt. Rädd att allt ska gå åt skogen. Vet redan nu att jag kommer att vara supernervös över om något eventuellt ägg blir befruktat eller inte. Hur är kvaliteten på äggen?

Ständigt denna oro... Den går verkligen inte att koppla bort. 

fredag 16 maj 2014

Insikter

Igår kväll slog det mig att jag mitt i all oro för äggen och hela behandlingen faktiskt glömt bort vad det är vi håller på med. Vi försöker ju få ett till barn! Om det här går vägen är jag ju för tusan gravid igen om några veckor! Tanken på ett till barn är alldeles för stor för att ta in just nu, så det är nog lika bra att jag inte tänkt så långt än. :)

Första kontrollen avklarad

Åh vilken lättnad, det finns ett gäng ägg där inne!

Jag kom till sjukhuset lite tidigt och fick komma in lite tidigare dessutom. Första gången på evigheter det hände, och såklart just den gång maken skulle följa med. Han hann därför inte vara med utan kom lagom till det var dags för mig att hoppa ner från stolen. Dessutom var det samma läkare som förra gången, men jag tyckte ändå att det gick bättre idag.

Läkaren började med att titta på höger sida, som ju alltid varit min bra sida, men där fanns det bara en endaste blåsa. Åh nej, hann jag tänka. Den var i alla fall i bra storlek som jag uppfattade det. På vänster sida såg det i alla fall bättre ut, och där fanns det 5-6 st i blandad storlek + några mindre också. Tror att de flesta låg på mellan 8-11 mm. Och detta efter bara 4 dagars sprutor! Blir intressant att höra från kliniken senare idag och få veta om jag ska behålla dosen eller ändra på något sätt. Slemhinnan var väl inte så jättetjock än, typ 6 mm, men jag blöder ju fortfarande så jag hade väl inte räknat med nåt annat. Den brukar ju alltid bli 3-skiktad och tjock så jag hoppas verkligen att den blir det den här gången också.

Ikväll ska jag börja med orgalutran så nu blir det två stick i magen i några dagar framöver. Nästa vul är på tisdag.

Edit: Kliniken ringde nu och jag ska höja dosen till 375 IE! Världens tantdos, men jag vet ju att jag har sega äggstockar. De hade inte fått svaret på blodprovet än utan gjorde bedömningen utifrån ultraljudet. Jag är så himla glad att vi håller på med det här nu, och inte om 5 år. Äggstockarna har ju blivit trögare bara på dessa två år. Nu får jag hålla tummarna för att det finns fina ägg i mina få äggblåsor.

onsdag 14 maj 2014

Händer det något där inne?

Jag har bara tagit två sprutor än, men tycker faktiskt att det redan sticker och spänner lite kring livmoderstrakten. Hoppas att det betyder att det är några ägg på gång där inne! :)

I övrigt känner jag mig precis som vanligt och det gick förvånansvärt bra att börja med sprutorna igen. Det var ju ändå 2,5 år sedan sist!

Jag måste upp snortidigt på fredag för att hinna lämna blodprov innan labbet skickar iväg sina prover (ska vara på sjukhuset redan 6.45) och några timmar efter det är det dags för ultraljud. Maken följer med som stöd den här gången och det känns skönt! Jag brukar ju alltid gå på såna här grejer själv, men känner verkligen att jag inte vill vara ensam den här gången. Jag glömde att fråga vilken läkare det blir som gör vul, men hoppas att jag inte behöver gå till samma som förra gången. Han kändes så osäker och sa till och med att han inte var någon fertilitetsexpert. Konstigt tycker jag att en läkare på gynmottagningen säger så...

Ikväll är det dags för spruta nummer tre.

måndag 12 maj 2014

Idag startar vi!

Äntligen! Mensen kom helt plötsligt några dagar tidigare än jag trodde, och ikväll är det dags för den första sprutan. Jag känner mig både lite pirrig, men också rätt så oengagerad. Jag vet inte riktigt vad som flugit i mig, men jag har inte gjort något av det jag tänkt göra innan den här behandlingen. Dvs knappt kommit ihåg folsyran och alla andra vitaminer, definitivt inte slutat med kaffet, inte tränat något alls nästan och dessutom druckit både ett och två glas vin. Jaja, det är som det är. Helt ärligt så är det ganska skönt att inte vara superengagerad i den här behandlingen.

Nu får vi hoppas att min kropp vill samarbeta och producerar en massa äggblåsor så att mardrömmen jag hade för några dagar sen inte blir verklighet. På fredag morgon är det dags för det första ultraljudet.

onsdag 7 maj 2014

Mardrömmar

I natt hade jag verkligen världens mardröm. Den handlade om att jag skulle på det första ultraljudet för att kolla äggen, och i rummet var det säkert 5 eller 6 personer från sjukhuset. Läkaren som gjorde undersökningen var min tidigare favoritläkare, som nu tyvärr gått i pension. Men i drömmen var han hemsk! Stor, fet och allmänt drygt med uppknäppt skjorta och inoljat hårigt bröst. Ultraljudet visade att det inte fanns några äggblåsor alls, och läkaren och övriga i personalen var helt oförstående till att jag blev ledsen. De bara sa "men trodde du verkligen att du skulle ha några ägg?" och skrattade åt mig. Jag gick därifrån tokledsen och otröstbar.

Det som hände i drömmen är verkligen min värsta mardröm, och jag är så himla rädd den här gången att jag inte ska få fram några ägg. Jag kommer att vara så fruktansvärt nervös innan första ultraljudet är gjort. Jag brukar gå på alla ultraljud själv, men nu tror jag nästan att maken får följa med nästa gång. Jag behöver en hand att klämma på.

tisdag 6 maj 2014

Uppladdning

Åh vilken härlig semester vi haft! Den första resan på tu man hand sedan dottern kom, och dessutom i ett så härligt land som Spanien! Vi har promenerat, ätit otroligt god mat, druckit gott, och bara haft ren och skär semester. Nu är energinivåerna påfyllda till max! :)

När det gäller nästa ivf så har det inte hänt särskilt mycket. Inget alls faktiskt. Mensen borde komma någon gång under nästa vecka, och då kör jag igång med sprutorna igen. Tyvärr beter sig min kropp fortfarande konstigt och jag har fått några små mellanblödningar nu efter ägglossningen igen. Inte alls mycket, men tillräckligt för att det ska vara störande och göra mig lite orolig. Dessutom har brösten börjat ömma igen, och jag har verkligen extrema skengraviditetssymtom varje månad. Illamående och tokhungrig om vartannat. Helt andra pms-symtom än jag haft tidigare.